fbpx
interpol

INTERPOL-i, Votat i thanë jo Kosovës dhe po Kiribatit e Vanuatus

Ndryshe nga Kosova, dy shtetet e tjera që kishin aplikuar për t’u anëtarësuar në INTERPOL u pranuan.

Në Asamblenë e Përgjithshme të INTERPOL-it që po mbahet në Dubai, në rend të ditës ishte edhe votimi për anëtarësim të Kosovës, Kiribatit dhe Vanuatus.

Dy shtetet e Oqeanisë, Kiribati, me mbi 100 mijë banorë, dhe Vanuatu mbi 200 mijë banorë, u anëtarësuan në INTERPOL.

Kosova dështoi të anëtarësohej pas dy rundeve, ku nuk mori dy të tretat e votave.

Në rundin e para siguroi 76 vota pro, 56 kundër, ndërsa në rundin e dytë pas 20 minutave pati 65 vota pro dhe 51 kundër.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.