Ballina / Biznes / Karrierë / Integrimi i Ballkanit në BE ka kosto shtesë financiare
coface

Integrimi i Ballkanit në BE ka kosto shtesë financiare

Agjencia prestigjioze franceze e sigurimit të kreditit, “Coface”, në një raport të sapopublikuar nënvizon faktin se, me shumë gjasa, integrimi i Ballkanit Perëndimor në Bashkimin Europian është një proces që do të përmbyllet, për shkak të rëndësisë strategjike që ka rajoni për Europën.

Anëtarësimi është një proces që ekonomistët e agjencisë vlerësojnë se, do të ndodhë me shumë gjasa për shkak se do të ndihmojë në kundërbalancimin e influencave ruse dhe kineze në rajon.

Pasi vlerëson marrëdhëniet mjaft të ngushta tregtare dhe ekonomike mes rajonit dhe Europës, “Coface” ndalet edhe te rrugëtimi i gjatë i këtyre vendeve, përfshirë Shqipërinë drejt integrimit.

Korrupsioni, papunësia e lartë dhe Prodhimi i Brendëhm Bruto për frymë mjaft i ulët për frymë. Më tej, agjencia thekson edhe faktin se, integrimi i rajonit në union, përkthehet në kosto shtesë financiare për Brukselin.

Këto kosto, pas anëtarësimit përkthehen në 2% të buxhetit të Bashkimit Europian. Ky vlerësim i agjencisë vjen në prag të çeljes së punimeve të samitit të Sofjes.

Provo po ashtu

orca ,protesta, arsim, prishtine, kosove

ORCA proteston kundër ndërhyrjeve politike në arsim

Organizata për Cilësi në Arsim (ORCA) ka protestuar sot para ndërtesës së Qeverisë së Kosovës …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.