Imazhi i markës mund të jetë një faktor i madh për kompanitë

Imazhi i markës mund të jetë një faktor i madh për kompanitë dhe suksesin e tyre, shpesh duke ndikuar në vendimet e konsumatorit me të Interbrand, një firmë konsulence markash, renditi kompanitë më të mëdha në botë duke u bazuar në forcën e markës tani, si marka dëshiron të përmirësohet në të ardhmen, dhe çfarë vlere i shton kompanisë.

Firma pastaj llogariti “kthimin e përgjithshëm financiar për investitorët e një organizate, ose fitimin e saj ekonomik”, si dhe “aftësinë e markës për të krijuar besnikëri dhe, për rrjedhojë, kërkesë dhe fitim të qëndrueshëm në të ardhmen.”

Ja 10 markat më të mira globale në vitin 2019 :

Disney – vlera e markës: 44.3 milion dollarë – Vlera e tregut të Disney qëndron në 240.2 miliardë dollarë, dhe marka vijon të forcohet me ardhjen e shërbimit të ri streaming Disney +. Interbrand zbuloi se pikat e forta të markës ishin diferencimi, angazhimi dhe prania. Vlera e saj e markës është rritur 11% në vitin e kaluar, sipas Interbrand, pas një viti me prodhimtari të lartë filmash.

McDonald’s – vlera e markës: 44.53 milion dollarë – McDonald’s, e cila ka një vlerë në treg prej 158.5 miliardë dollarësh, ka rritur vazhdimisht vlerën e markës së saj që nga 2003, dhe në vitin e fundit është rritur me 4%. Interbrand tha se pikat e forta ishin përkushtimi, diferencimi dhe prania. Me rrjedhën e një burgeri me bazë bimore i quajtur ‘Përtej mishit’, kompania akoma mund të rritet.

Mercedes-Benz – vlera e markës: 50.8 milion dollarë – Mercedes-Benz, nuk është kompani e pavarur, përkundrazi është në pronësi të Daimler. Vlera e markës është rritur me 5%, përmes angazhimit, rëndësisë dhe reagimit të saj.

Toyota – vlera e markës: 56.2 milion dollarë – Vlera e tregut të makinave japoneze është afërsisht 222 miliardë dollarë, dhe në vitin e fundit marka e tij është rritur 5%. Interbrand e bazoi këtë në rëndësinë, origjinalitetin dhe praninë.

Samsung – vlera e markës: 61 milion dollarë – Samsung, një nga gjigantët kryesorë të teknologjisë në botë me një vlerë tregu prej 284 miliardë dollarësh u rrit me 2% në vitin e fundit. Ai tregoi përgjegjshmëri, rëndësi dhe origjinalitet.

Coca-Cola – vlera e markës: 63.4 milion dollarë – Marka Coca-Cola në të vërtetë ka rënë në vitin e fundit me 4% dhe këtë e ka bërë që nga viti 2014. Pavarësisht kësaj, ajo renditet në numrin 5, duke treguar forcën e markës, e udhëhequr nga prania, origjinalitetit dhe angazhimit.

Microsoft – vlera e markës: 108,8 milion dollarë – Vlen 1 trilion dollarë në vlerë tregu, Microsoft është një nga markat kryesore në botë, një nga pesë kompanitë e teknologjisë në renditjen më të mirë. Marka e saj është përmirësuar ndjeshëm këtë vit me 17%, për shkak të qartësisë, rëndësisë dhe përgjegjësisë.

Amazon – vlera e markës: 125 milion dollarë – Firma e Jeff Bezos është ndër markat më të mëdha në botë. Vlera e tregut të Amazon qëndron në 885.3 miliardë dollarë, dhe pikat e forta ishin reagimi, rëndësia dhe prania, pasi marka u rrit me 24% në vitin e fundit.

Google – vlera e markës: 167,7 milion dollarë – Google, u mund nga vendi i parë, por tregoi qartë mbizotërimin e saj në markat më të njohura në botë, duke u renditur e dyta. Me një vlerë tregu prej 869 miliardë dollarë, marka u rrit me 8%. Sigurisht, prania dhe rëndësia e paraqitur, por edhe reagimi.

Apple – vlera e markës: 234.2 milion dollarë – Marka më e fortë në botë ishte gjiganti i teknologjisë Apple. Me një vlerë tregu prej rreth 1 trilion dollarë, gjiganti i teknologjisë zuri vendin e parë, duke mundur Google. Ajo u rrit me 9% në vitin e kaluar, përmes diferencimit, qeverisjes dhe angazhimit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.