Ballina / KOSOVA / IKSHPK: Situata epidemiologjike me malaria nën kontroll
mushkonje

IKSHPK: Situata epidemiologjike me malaria nën kontroll

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës ka konfirmuar se situate epidemiologjike me malaria në Kosovë është nën kontroll dhe se numri i rasteve të pacientëve të prekur nga malaria që nga periudha e pasluftës është gjithsej 7. Këto pohime IKSHPK I ka bërë nëpërmjet një komunikatë në “Facebook”.

“Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike gjatë mbikëqyrjes permanente të sëmundjeve ngjitëse në Kosovë, përmes sistemit të mbikëqyrjes të situatës epidemiologjike dhe grumbullimit të rasteve për periudhën e pasluftës në Kosovë (1999-2018) ka raportuar gjithsej 7 raste me Malarie, prej të cilave 2 rasteve të reja të sëmundjes së malaries në vitin 2018.”, thuhet në komunikatën e lëshuar.

Që të dyja rastet e vitit 2018, sipas këtij instituti, janë importuar nga shtetasit kosovarë pas qëndrimet në vendet e Afrikës.

Gjithashtu, IKSHPK ka treguar se çfarë është malaria, si shkaktohet, simptomat dhe detaje të tjëra që mund t’i ndiqni më poshtë në komunikatën e plotë të tyre

@Fluidi

Provo po ashtu

kodi 383

Dida: Kodi telefonik element i shtetësisë së Kosovës

Profesori universitar Agron Dida ka thënë se kodi i telefonisë 838 është element i shtetësisë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.