IBM

IBM prezanton kompjuterin më të vogël se sa një kokërr kripe [FOTO]

Ky mikro kompjuter ka fuqinë e një kompjuteri normal të para disa viteve.

IBM BOFFINS ka krijuar një mikro kompjuter i cili ka madhësinë e një kokrre kripe dhe është i dedikuar për aplikime logjistike, transmeton Express. IBM pretendon se ky është kompjuteri më i vogël në botë dhe ka fuqinë e një kompjuteri me arkitektura x86 të viteve 90.

Por për çfarë na duhet një kompjuter i cili ka fuqinë e një kompjuteri të para disa dekadave? IBM ka nënvizuar se qëllimi i këtij kompjuteri është të vendosët në dërgesa postare dhe të tjera përmes të cilit ato do të mund të gjurmoheshin dhe të bëhet procedimi i tyre në mënyrë automatike.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.