avdullah hoti
Avdullah Hoti, LDK

Hoti prononcohet për reciprocitetin: Do të kordinohemi me partnerët strategjikë

Mandatari për formimin e Qeverisë së re të Kosovës Avdullah Hoti ka reaguar ndaj vendimeve të fundit të qeverisë në ikje Kurti.

Kjo e fundit mbrëmë ka marrë vendime të reja në lidhje me reciprocitetin ndaj Serbisë.

E kjo sipas Hotit nuk do të ndihmojë vendin, por sipas tij këto vendime vetëm sa ‘e kurthojnë atë’.

Ai ka thënë se Qeveria e re do të koordinohet me partnerët strategjikë të Kosovës duke hequr çdo pengesë për dialog.

“Vetëm përmes këtij koordinimi ne e avancojmë pozitën e Kosovës në arenën ndërkombëtare dhe ia heqim Serbisë alibinë për ta zvarritur marrëveshjen për njohjen reciproke”, ka shkruar Hoti në Facebook.

Ndryshe, sipas vendimeve të mbrëmshme të Qeverisë në detyrë të Kosovës, asnjë maune nga Serbia nuk mund të hyjë në vendin tonë nëse në certifikatat e tyre nuk figuron emërtimi Republika e Kosovës.

Kjo vjen pasi Serbia ka ndërruar qasje duke kushtëzuar përdorimin e emrit ‘Republika e Serbisë’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.