Ballina / KURIOZITETE / Historiku i himnit të Francës
marsejeza himniifrances

Historiku i himnit të Francës

Më 30 qershor të vitit 1792 në Paris, këndohet për herë të parë Marsejeza, si këngë lufte.

Konventa e miratoi atë si himnin kombëtar më 14 korrik 1795; e humbi këtë status nga Napoleon Bonaparti, vetëm për t’iu rikthyer pak kohë pas Revolucionit të korrikut të vitit 1830.

Pastaj “Marsejeza” u njoh si himn i lëvizjes revolucionare ndërkombëtare nga Komuna e Parisit në vitin 1871.

Tetë vjet më vonë u rishpall himn kombëtar i Francës, dhe vazhdon të jetë.

Provo po ashtu

haradinja, ditelindja, nena

Sa është plakur kryeministri?

Haradinaj feston ditëlindjen e tij dhe kafen e parë e pi me nënën Kryeministri i …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.