Ballina / Shëndet & Fitnes / Historia dhe përfitimet shëndetësore të rrushit

Historia dhe përfitimet shëndetësore të rrushit

Mënyrat për t’a konsumuar rrushin janë të pafundme- nga rrushi i kuq, i gjelbër dhe vjollcë deri tek rrushi pa farë, si reçeli i rrushit dhe lëngu i rrushit.

Dhe, mos harroni verën dhe rrushin e thatë!

Historia e këtij fruti daton që para 8,000 vitesh, kur vreshtat e rrushit u kultivuan për herë të parë atje ku sot e quajmë Lindja e Mesme.

Mund të befasoheni kur dëgjoni se rrushi i përulur është konsideruar të jetë një manaferrë.

Shtatëdhjetë e dy milion tonë të këtyre manaferrave janë rritur çdo vit anë e mbanë botës, shumë prej tyre duke u përdorur për të prodhuar verën, saktësisht 7.2 trilionë litra të verës për vit.

Transporti, cilësia, aroma dhe shumëllojshmëria e rrushit e kanë bërë atë një ushqim të thjeshtë dhe shumë të famshëm për shekuj në të gjithë botën, transmeton KosovaPress.

Përfitimet shëndetësore nga konsumimi i rrushit janë të shumta si:

Parandalimi i kancerit

Parandalimi i sëmundjes së zemrës

Luftimi i tensionit të lartë të gjakut

Ndihmon ne problemet me kapsllëkun.

Check Also

Vini lugën në gjuhë dhe për 60 sekonda do të dini a jeni i sëmurë (Video)

Mos i shmangni kontrollet e rregullta të shëndetit tuaj, mund të ua shpëtojnë jetën. Të …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *