Heldt: Dita e zgjedhjeve ishte e mirë. Vendin e presin shumë detyra

Demokracia në Veprim (DnV) ka mbajtur sot tryezën me temën “Procesi zgjedhor 2019: Mësimet e mësuara dhe rruga përpara”, ku është publikuar raporti përfundimtar i vëzhgimit të zgjedhjeve parlamentare të 6 tetorit dhe raporti i monitorimit të mediave gjatë fushatës elektorale të këtyre zgjedhjeve.

Në këtë tryezë janë diskutuar të gjeturat kryesore dhe rekomandimet që dalin nga këto raporte, si dhe është theksuar domosdoshmëria e përmbylljes së procesit të reformës zgjedhore, si parakusht për tejkalimin e sfidave të evidentuara në këto zgjedhje.

Pjesë e kësaj tryeze ishte edhe ambasadori gjerman në Kosovë, Christian Heldt, i cili tha se procesi zgjedhor ka qenë mirë i organizuar, edhe pse sipas tij ka hapësirë për përmirësime.

Heldt ka pohuar se procesi zgjedhor ka marrë shumë kohë dhe vendin e presin shumë detyra.

Ambasadori gjerman ka falënderuar vullnetarët dhe të gjitha OJQ-të që kanë monitoruar ditën e zgjedhjeve.

“Dëshira ime do të ishte që ne nga komuniteti ndërkombëtar që tashmë Kuvendi i ardhshëm të angazhohet brenda këtyre rekomandimeve. Ka shumë detyra që na presin. Dita e zgjedhjeve ka qenë mjaft ditë e mirë për Kosovën”, ka thënë Heldt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.