Ballina / KOSOVA / Haradinaj: Rënia e Mujë Krasniqit një nga momentet më të hidhura
haradinaj_muje_krasniqi

Haradinaj: Rënia e Mujë Krasniqit një nga momentet më të hidhura

Rënia e Mujë Krasniqit është një ndër momentet më të dhimbshme dhe vepra e tij do të kujtohet dhe nderohet me pietet nga të gjithë ne.

Kështu u tha në një akademi përkujtimore organizuar nga Shoqata e Familjeve të Dëshmorëve të luftës së UÇK-së për nder të rënies heroike të komandantit të Brigadës 133 Mujë Krasniqi dhe 41 dëshmorëve të kombit, në kufirin shqiptaro-shqiptar, më 14 dhjetor 1998.

Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj tha se rënia e Mujë Krasniqit është njëri ndër momentet më të hidhura dhe të paharrueshme.

“Muja nuk përtoi që ta mbajë luftën gjallë dhe rënia e tij është në momentin më të dhimbshëm që kemi pasur. Ne të gjallët kemi kohë ta nderojmë këtë vepër dhe jam i bindur shumë shpejt do të kemi një memorial ashtu siç i takon këtyre luftëtarëve”, tha ai.

Ndërsa kryetari i Shoqatës së familjareve të luftës Xhavit Jashari tha ka ende shumë dilema nëse është përmbushur amaneti i dëshmorëve.

“Në këtë përvjetor të rëndësishëm të dëshmorëve të rënë në Brigadën 113 bashkë më komandantin Mujë Krasniqi shtrohet një pyetje, se a po realizohet amaneti i dëshmorëve të kombit? Këto dilema janë të pranishme edhe sot qofte se ne shqiptarët nuk kemi pasur mundësi që të bëjmë realitet, nëse nuk kem mundur ta realizojmë bashkimin e kufirit shqiptar. UÇK përveç sakrificës që duhet bërë për liri, ata po ashtu rrinë mbrapa betimit të një ushtrie që duhet dhënë jetën për liri”, tha Jashari.

Të pranishmit i përshëndeti edhe babai i Mujë Krasniqit, Halil Krasniqi.

“Respekt për të gjithë ju që keni ardhur këtu në këtë akademi përkujtimore” tha ai.

@Fluidi

Provo po ashtu

Ivo Sanader ish kryeminister i kroacise

Ish-kryeministri kroat dënohet me 2.5 vjet burg

Gjykata e Qarkut të Zagrebit shqiptoi dënimin jo të plotfuqishëm ish-kryeministrin kroat Ivo Sanader në …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.