ramush haradinaj ne foltoren e kuvendit

Haradinaj: Korrupsion kishte edhe në qeveritë paraprake. Ai duhet luftuar

Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj pranon që ende përballen me sfida me korrupsion dhe rend e ligj.

Por sipas tij, këto probleme kanë ekzistuar edhe më parë, në kohën e qeverive paraprake. Në seancën e Kuvendit të Kosovës, ku është i thirrur në interpelancë për pagën minimale, shefi i Qeverisë tha se është i interesuar të rrisë pagën minimale në Kosovë.

Kryeministri kërkoi nga deputetët që të ruajnë një kredibilitet të diskutimit, meqë siç tha ai, nuk është fajtor për krejt çka ka ndodh prej vitit 2011 deri tani, lidhur me sektorin privat.

“E pranoj që kemi sfida me korrupsion, sfida të tjera me rend dhe ligj, nuk janë të sotit besoj, të gjithë e dimë që ato kanë ekzistuar edhe në kohë të Qeverisë paraprake, kjo nuk është një amnisti për këtë qeveri, ne duhet me u përballë me korrupsionin. Por nëse dikush do me më bind mua, ose zonja ministre ose një ministër që në qeverinë Mustafa nuk ka pas korrupsion, nuk mendoj që është mirë me fol ashtu, jo se ka pas, nuk e di a ka pas se me pas shkoj në prokurori, por kur të ka korrupsion është prokuroria, janë gjykatësit, vet prokuror nuk jam dhe nuk kam qenë ndonjëherë, por po dua t’ u them ju lutem merrni këtë temë ta kryejmë së bashku. Unë jam i interesuar ta kryej,  i kemi kryer edhe disa tema të tjera, edhe besoj shumë që sipërmarrësit do të na kuptojnë”, tha ai.

Haradinaj tha se nuk synojnë të dëmtojnë sipërmarrësit të cilët me vështirësi i japin pagat për punëtorët.

Tutje, ai tha se është më rëndësi edhe rritja e zbatimit të ligjit në punë, dhe të drejtat e punëtorëve.

Deklarimi i kryeministrit erdhi pas atij të deputetes së LDK-së, Hykmete Bajrami, e cila tha se vit pas viti është shtypur sektori privat në vend dhe janë rritë pagat e sektorit publik me qëllim të fitimit të votave.

“Me luftu korrupsionin, kështu u ndihmojmë ndërmarrësve, mos me i rritë pagat tona pa spas rritje ekomomike sepse kështu po u vjelim atyre fitimin për me shfrytëzu për privilegje tona, stop këtyre dukurive”, tha ajo.

Ajo tha se nuk duhet të trajtohen këto çështje me populizëm.

Seanca e Kuvendit të Kosovës me pika tjera  do të vazhdojë në orën 14:15.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.