johanes hahn

Hahn: Kosova ka përmbushur kriteret për liberalizim

Në komitetin për politikë të jashtme të Parlamentit Evropian, Johanes Hahn, Komisioneri për negociata e fqinjësi të mirë I Komisionit Evropian,  ka përsëritur se pala Kosovare ka përmbushur të gjitha kriteret për librealizimin e vizave.

”Pala kosovare ka qenë më e suskesshmja në parandalimin e emigirimit të panevojshëm të qyetarëve të saj” ka nënvizuar Hahn.

Të marten në Komitetin për Politikë të Jashtme të Parlamentit Evropian ai foli edhe për dialogun për normalizimin e raporteve në mes të Kosvës dhe Serbisë. Marrëvehsja e cila duhet të arrihet në mes të dy vendeve, sipas Johannes Hahn duhet të jetë e qëndrueshme dhe të kontribuoj në stabilitetin e tërë Ballkanin Perendimor ./infoglobi

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!