fbpx
tempulli i artemides

Greqi: Zbulohet tempulli i Artemidës

Mbetjet e tempullit kushtuar perëndisë antike Artemida janë gjetur në ishullin grek Evia, pas 100 vit kërkimesh.

Ekipi i arkeologëve nga Zvicra dhe Greqia ka gjetur mbetjet e tempullit në fshatin Amartinos, dhe duke iu falënderuar mbishkrimeve të shumta është konfirmuar se bëhet fjalë për perëndeshën Artemida.

Ndërtimi i takon periudhës ndërmjet shekullit gjashtë dhe dy Para Erës së Re.Tempulli për herë të parë është përmendur nga gjeografi dhe filozofi romak Starbon, i cili ka jetuar në shekullin e parë Para Erës së Re në Azinë e Vogël. Ai kishte thënë se tempulli i Artemidës ishte kompleks i madh, java news.

Artemida ishte perëndeshë e gjuetisë, mbrojtëse e familjes, natyrës, kafshëve shtëpiake dhe atyre të egra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.