Gratë më shumë probleme me shëndetin mendor sesa burrat gjatë shpërthimit të koronavirusit.

Një në tre gra vuan nga vetmia në mbyllje, sipas studimeve të reja.

Sipas një studimi të kryer nga ekonomistët në Universitetin e Essex, gratë po përjetojnë më shumë probleme me shëndetin mendor sesa burrat gjatë shpërthimit të koronavirusit.

Për shembull, numri i njerëzve që raportojnë të paktën një çështje themelore të shëndetit mendor është rritur nga shtatë përqind në 18 përqind gjatë pandemisë.

Për gratë, kjo shifër është rritur nga 11 përqind në 27 përqind.

Studiuesit sugjeruan se ndryshimi mund të jetë për shkak të kërkesave më të mëdha të grave për sa i përket kujdesit për fëmijët dhe detyrat shtëpiake.

Studimi zbuloi se më shumë se një e treta e grave (34 përqind) kanë raportuar se ndjehen të vetmuar ndonjëherë në mbyllje, ndërsa 11 përqind thanë se shpesh ndjehen të vetmuar.

Për burrat, 23 përqind thanë se ishin ndonjëherë të vetmuar dhe vetëm gjashtë përqind raportuan se ndjeheshin të vetmuar shpesh.

Hulumtimi bazohet në intervistat në internet duke përdorur Studimin Gjatësor për Familjet në Mbretërinë e Bashkuar.
“Studimet e hershme të prodhuara që nga fillimi i pandemisë Covid-19 kanë gjetur mirëqenie mendore të përkeqësuar, veçanërisht të dukshme për gratë,” thuhet në studim.

Përgatiti: Blerta Jaha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.