Ballina / Biznes / Karrierë / Google është goditur nga një gjobë 1.5 miliardë dollarë nga Bashkimi Evropian
google

Google është goditur nga një gjobë 1.5 miliardë dollarë nga Bashkimi Evropian

Me penalitetin e ri gjobat totale të BE-së ndaj Google kanë shkuar në 8.2 miliard euro. Gjoba e sotme është më e ulët se dy të parat.

Google është goditur nga një gjobë 1.5 miliardë dollarë nga Bashkimi Evropian për biznesin e AdSense.

Në një njoftim për shtyp mëngjesin e ditës së Mërkure, komisionerja për konkurrencën Margaret Vestager tha se gjigandi i teknologjisë ka abuzuar me pozitat dominuese duke detyruar konsumatorët e biznesit AdSense të mos reklamojnë rivalët e Google.

Vestager tha se kjo sjellje e gjigandit të motorit të kërkimit zgjati për 10 vite dhe u ka mohuar rivalëve të konkurrojnë me materitë dhe inovacion.

Gjoba është e treta që shkon në drejtim të Google nga Bashkimi Evropian. Vitin e kaluar u gjobit me 4.3 miliardë euro për abuzimin e pozitat dominuese në Android dhe 2.4 miliardë euro për manipulimin e rezultateve të kërkimit për shitblerjet online.

Me penalitetin e ri gjobat totale të BE-së ndaj Google kanë shkuar në 8.2 miliard euro. Gjoba e sotme është më e ulët se dy të parat.

Politikat e Google janë nën shqyrtim që prej 2006-ës. Google filloi të shiste produktin AdSense ku kompanitë si distributorë dhe gazeta mund të vendosnin një kuti kërkimore në uebsajtet e tyre. Kur vizitorët përdornin kutinë e kërkimit, Google u tregonte atyre reklama duke ndarë komisionin me pronarët e uebsajtit.

Por Google gjithashtu i detyroi të nënshkruanin kontrata që i ndalonte pronarët e uebsajteve të vendosnin kutitë kërkimore të rivalëve. Në 2009 kur fitoi një farë dominimi Google filloi të lejonte edhe motorët rivalë të kërkimit.

Provo po ashtu

Kosovarët duhet të punojnë rreth 3 muaj për një iPhone

Shqiptarëve të Kosovës ju nevojiten 338 orë pune për të blerë një iphone xs, duke …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.