Ballina / Shëndet & Fitnes / Glukoza s’ka nevojë të zëvendësojë fruktozën më!

Glukoza s’ka nevojë të zëvendësojë fruktozën më!

Hulumtuesit pranë spitalit St. Michael, kanë gjetur se nuk ka dobi në zëvendësimin e fruktozës me glukozë.

Fruktoza, fajtori kryesor në Obezitet , i cili parashihej se është i dobishëm të zëvendësohet me Glukozën, del se nuk është i vërtetë.

Gjetjet , të cilat u publikuan në edicionin e fundit të ‘Current Opinion in Lipidology, tregojnë se kur madhësia e porcionit është i njëjtë me kaloritë, atëherë fruktoza nuk shkakton asnjë dëm më të madh se glukoza.

“përkundër brengave rreth lidhjes së fruktozës me Obezitetin, nuk ka asnjë justifikim për të zëvendësuar fruktozën me glukozë sepse nuk ka asnjë dëshmi në vëllim të saj”, ka deklaruar Dr. John Sievenpiper, hulumtues në Qendrën e Klinikës së Ushqyerit dhe të Faktorëve të Rrezikut të St. Michael.

Madje në disa kategori faktorësh, fruktoza tregoi të jetë çelës i përfitimit kundrejt glukozës./InfoGlobi/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.