telegram

Gjykata Ruse, urdhëron Telegram-in të dorëzoje çelësat e enkriptimit

Telegrami ka humbur një betejë gjyqësore kundër dorëzimit të çelësave të saj të enkriptimit ndaj shërbimeve të sigurisë ruse. Platforma e mesazheve, e cila përbën një rrjet të rëndësishëm për komunitetin e kriptovalutave, ka thënë se do të apelojë në Gjykatën e Lartë në një përpjekje për të parandaluar Rusinë që të marrë të dhënat private të miliona përdoruesve.

Gjyqtari i Gjykatës Supreme Alla Nazarova sot hodhi poshtë një ankesë të ngritur nga Telegrami, duke kundërshtuar Shërbimet Federale të Sigurisë të Rusisë (FSB) duke marrë çelësat e enkriptimit në platformën e saj. Si rezultat, Telegrami do të jetë ligjërisht i detyruar t’i japë forcës së sigurisë qasje në mesazhet private dhe të dhëna të tjera të përdoruesve të tij, përveç nëse mund të bindë një gjykatë apeli që ta ndryshojë vendimin.

Kompania e gjen veten në një pozitë të vështirë. Me para-shitjen për kriptovaluten e vet në zhvillim, Telegram shihet si një lëvizje që krenohet me respektimin e privatësisë së përdoruesit, vendosjen e enkriptimit dhe përpjekjet për prishjen e ndërhyrjeve të qeverisë. Por si një ndërmarrje ruse, Telegrami lidhet me ligjet drakoniane që i japin forcës së sigurisë të vendit forca mbikqyrëse të gjera.

Në vitin 2016, presidenti Putin dekretoi që shërbimet e mesazheve duhet të sigurojnë një mjet për të hequr dorë për të përfituar nga shërbimet e tij të sigurisë. Monitorimi i terroristëve ishte justifikimi i cituar. Megjithatë, Rusia është e njohur për abuzimet e të drejtave të njeriut dhe mbikëqyrjen e fshehtë të gazetarëve, dhe është e vështirë të imagjinohet se qasja e të dhënave të përdoruesit e Telegramit do të përdoret me përgjegjësi për të identifikuar vetëm terroristët.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.