Ballina / RAJONI / Gjini: Blloku po e shpëton Gjykatën Kushtetuese

Gjini: Blloku po e shpëton Gjykatën Kushtetuese

Zgjedhja e kryeparlamentarit nga Blloku duke u thirrur në nenin 127 të aktgjykimit të Gjykatës Kushtetuese, Blloku e shpëton edhe kredibilitetin e këtij institucioni, ka deklaruar Ardian Gjini nga Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës.

Shkrimi i tij i plotë në Facebook.

Aplikimi korrekt i pikës 127 të aktgjykimit të fundit të Gjykatës Kushtetuese do ta shpëtojë Gjykatën Kushtetuese nga rrënimi i plotë i kredibilitetit të saj dhe do ta shpëtojë procesin demokratik në Kosovë. Mosaplikimi i atij provizioni do t’i rrënojë të dyja, për një kohë të paparashikueshme. Koalicioni LDK, AAK, Nisma dhe Vetëvendosje duhet ta zgjedh rrugën e parë, të shpëtimit të Gjykatës dhe të demokracisë, rrjedhimisht të shpëtimit të vendit. PDK është ajo që duhet të reflektojë. A do të mbetet në histori si partia e cila e dëmtoi drejtësinë, demokracinë dhe vendin vetëm e vetëm se nuk dëshiron ta lëshojë pushtetin përkundër faktit se shumica e përfaqësuesve të popullit kanë vendosur ndryshe, apo do të mbahet mend si parti e cila i lejoj rrugë demokracisë.

Po shpresoj se e bëj ë të dytën. Përndryshe do ta humbasin edhe pushtetin edhe kredibilitetin, për një kohë të gjatë.

Provo po ashtu

tirane, shqiperi, holokausti

Monument për të kujtuar hebrenjtë

Shqiptarët, vepruan me vetëmohim për të mbrojtur hebrenjtë në një kohë kur pjesa tjetër e …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.