fbpx

Gjermanishtja kishte fjalë me 63 shkronja

A e dini cila është fjala më e gjatë në fjalorin e gjuhës gjermane? Ose të paktën që ka qenë me e gjata deri në vitin 2013, kur me vendim parlamentar të nja landi ajo u hoq nga përdorimi.

Fjala më e gjatë kishte 63 shkronja .

Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz – është fjala që në përkthim e kishte këtë domethënie: Ligji mbi detyrat e delegimit dhe të mbikëqyrjes për shënjimin e kafshëve dhe të gjedhëve, ka dalë nga përdorimi.

Dhe , a e keni ditur se kjo fjalë nuk është me e gjata për nga numri i shkronjave në historinë e njerëzimit.

Në Greqinë e lashtë Aristofani ( Aristophanes) ka përdorur një fjalë të vjetme, e cila kishte 183 shkronja. Ja cila ishte ajo fjalë dhe çfarë nënkuptonin banorët e Greqisë antike me te.

lopado-temacho-selacho-galeo-kranio-leipsano-drim-hupotrimmatosilphio-karabo-melito-katakechumeno-kichl-epikossuphophatto-peristeralektruon-opto-kephallio-kigklo-peleio-lagoio-siraio-baphe-traganopterugon

(pjata me të gjitha ushqimet e detit dhe zarzavatet)!!!

A keni menduar ndonjëherë cila është fjala me më së shumti shkronja në gjuhën shqipe??? /infoGLOBI/v.b.

error: Content is protected !!