Gjermania do të ndalojë plotësisht përdorimin e qeseve plastike

Gjermania po planifikon një ligj që ndalon përdorimin e qeseve plastike, pasi pasi qw marrëveshjet me zinxhirët e shitjes me pakicë për të zvogëluar përdorimin nuk kanë dhënë rezultate të mira.

Këtë e tha ministrja e Ekologjisë, Svenja Shulce.

“Ministria ime do të fillojë një procedurë për ndalimin e plotë të qeseve plastike,” tha Schulce, i cili nuk specifikoi një afat kohor për zbatimin e masës, raporton Srna, raporton Mondo.

Ajo sqaroi se qëllimi është të zvogëlohet jo vetëm përdorimi i qeseve plastike, por vetë plastika.

BE do të ndalojë disa produkte plastike pwr njw pwrdorim, si kashta, pirunë dhe thika nga viti 2021, por ka lejuar një periudhë tranzicioni për produkte të tjera derisa industria të mund të trajtojë zëvendësimin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.