Ballina / Biznes / Karrierë / Gjermani: Bie prodhimi i automjeteve
bie prodhimi i automjeteve

Gjermani: Bie prodhimi i automjeteve

Industria gjermane e automjeteve pret një rënie të prodhimit të brendshëm këtë vit me rreth 5% (4,8 milionë automjete), njoftoi sot Shoqata Gjermane e Industrisë së Automjeteve (VDA).

Për sa i përket eksporteve përtej Atlantikut, priten të rriten me 3% në 11,6 milionë automjete, shkruan ATSH.

Shoqata tha se “industria gjermane e automjeteve, për shkak të rreziqeve që vijnë nga tregtia dhe tarifat kanë zgjeruar fabrikat e tyre në SHBA  Meksikë dhe Kinë”.

“Megjithatë, pavarësisht reduktimit të prodhimit, numri i punonjësve në fabrikat gjermane pritet të qëndrojë stabël në 834 000 persona”, tha presidenti i Bernhard Mattes, niveli më i lartë i punësimit në Gjermani nga kjo industri që pre ribashkimit në vitin 1990.

Provo po ashtu

thaci e haradinaj ne hardhfest

“Hardh Festi” bëri bashkë Thaçin, Haradinajn e Metën

Në manifestimin më të rëndësishëm në Kosovë, që ka për qëllim promovimin e rrushit dhe …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.