fbpx

Gjëra që duhet ti dini për teknologjinë

Këto janë disa gjëra që duhet ti dini për teknologjinë në ditët e sotme:

Disa të dhëna tregojnë se si Kina mbikëqyr dhe ndalon popullsinë e saj Ujgure duke përdorur një platformë policore që është në gjendje ta parashikojë kriminalitetin. Sistemi përmbledh shumë të dhëna personale, përfshirë edhe njohjen e fytyrës.

Facebook ndërtoi një aplikacion për njohjen e fytyrës që i lejon punonjësit të indentifikojnë njerëzit duke ia vendosur telefonin drejt tyre. Aplikacioni nuk është publikuar, dhe Facebook tha që vetëm punonjësit e kompanisë ose ndonjë prej miqve të tyre mund ta përdorin, transmeton Indeksonline.

Elon Musk tha se Tesla ka marrë 200,000 porosi për Cybertruck, i cili u lansua të enjtën mbrëma.

Është arrestuar një person që dyshohet se ia hakoi Twitter-in Jack Dorsey, CEO-s së Twitter.

HP refuzoi ofertën e Xerox 33.5 miliardë dollarëshe, që të pranonte bashkimin e kompanive, në të kundërtën do të bëjnë një luftë të mundshme ndërmjet dy kompanive të teknologjisë.

Juul thuhet se po shet një kullë 28 katëshe të cilën e bleu vetëm katër muaj më parë për 400 milionë dollarë.

San Francisko po bën një zyrë plotësisht të përkushtuar për rregullimin e teknologjisë së re para se të hyni në zona publike.

Krijuesi i Uebit, Tim Berners-Lee ka dalë me një skemë për të rregulluar internetin dhe ka mbështjen e Facebook, Google dhe Microsoft.

Ushtria amerikane po heton TikTok mbi shqetësimet e sigurisë kombëtare.

FCC votoi që për Huaëei dhe ZTE të ulen subvencionet federale me vlerë miliarda dollarë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.