fbpx

Gjenerata e Facebookut është më depresive

Adoleshentët sot pinë më pak, marrin më pak droga dhe kanë më pak gjasa të jenë vandalë ose të dhunshëm sesa pleqtë e tyre vetëm një dekadë më parë, u gjet një studim të ri të një shkalle më të gjerë.

Por, në vend të kësaj ata kanë më shumë gjasa të vuajnë nga depresioni ose obeziteti, të flenë keq ose të vetë-dëmtohen.

Zhvendosja sjelljes midis dy gjeneratave të 14 vjeçarëve vetëm dhjetë vjet larg mund të ilustrojë ndikimin e mediave sociale – një ndikim madhor në jetën e grupit më të ri, të lindur në vitin 2000 dhe 2001.

Njohur ndryshe si “Gjenerata e Facebook”, ata kanë nivele shumë më të ulëta të pirjes, pirjes së duhanit, marrjes së drogës ose shtatzënisë në adoleshentcë se sa paraardhësit e tyre.

Por disa studime kërkimore kanë sugjeruar tashmë se ata janë bërë grupi më i vetmuar i moshës, me më shumë gjasa të ndihen më të izoluar dhe të vetëm se sa të moshuarit dhe pensionistët.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.