Shën Nikolla

Gjendet varri i Shën Nikollës

Hulumtuesit besojnë se përfundimisht kanë gjetur varrin e personalitetit më enigmatik në histori, Shën Nikollës.

Arkeologët në Turqi kanë gjetur varrin në qytetin Demre, për të cilin besojnë se është vendi ku prehet Shën Nikolla.

Besohet se varri ndodhet nën kishë dhe është detektuar me skaner.

Cemil Karabajram, lider i ekipit hulumtues, tha se ky është zbulim i madh dhe se punimet do të fillojnë së shpejti.

“Do të gërmojmë tokën dhe mund të gjejmë trupin e Shën Nikollës”, tha ai.

Peshkopi Shën Nikolla ka jetuar në shekullin e katërt dhe ishte i njohur për dhunti sekrete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.