Ballina / KURIOZITETE / Gjendet e ngordhur në breg të plazhit të Divjakës kafsha e rrallë
kafsha_infoglobi

Gjendet e ngordhur në breg të plazhit të Divjakës kafsha e rrallë

Lundërza është një gjitar i dimensioneve mesatare, që rritet zakonisht pranë lumenjve dhe liqeneve.

Kjo specie e rrezikuar për zhdukje është prezente edhe në Parkun Kombëtar “Divjakë-Karavasta”. Ushqehet zakonisht me peshk dhe mungesa e ushqimit i shtyn ato deri në breg të detit.

Janë ekzigjent ndaj pastërtisë së ujërave. Përdorimi pa kriter i kimikateve në bujqësi, ndotja e ujërave dhe ngecja në rrjetat e peshkatarëve kanë ndikuar ndjeshëm në rënien e numrit të tyre.

Ky ekzemplar femër, për fat të keq, ka rënë në rrjetat e peshkimit dhe ka ngordhur për mungesën e oksigjenit.

6_infoglobi

Check Also

anije kozmike

Svart , hoteli në Arktik që i ngjet një anije kozmike

Svart është një shtëpizë e re që do të ndërtohet në Rrethin Arktik, projektuar nga …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *