Ballina / Kulturë / Gjenden 20 arkivole antike ne Egjipt, datojnë shumë para Krishtit

Gjenden 20 arkivole antike ne Egjipt, datojnë shumë para Krishtit

Arkeologët kanë zbuluar të paktën 20 arkivole të lashta prej druri në qytetin jugor të Egjiptit, Luxor.

Ministria e antikave tha se arkivolet u gjetën në Nekropolin Asasif.

Varreza e vendosur në qytetin e lashtë të West Thebes /Tebë përfshin varre që datojnë nga viti 1994 para Krishtit deri në vitet 332 para Krishtit.

Fotot e publikuara tregojnë arkivole me ngjyra, mbishkrime e piktura.

Ministria e përshkroi atë si një nga zbulimet më të mëdha dhe më të rëndësishme në vitet e fundit.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.