fbpx

Galeria

Kufiri Meksikë-ShBA

Kjo pjesë e kufirit Meksikë-Shtetet e Bashkuara të Amerikës është e njohur për shkak të mbipopullimit të pjesës djathtas, pra e ShBA-ve, ndërsa pjesa e Meksikës është gati komplet pa ndërtime. Kjo foto përdoret për të treguar se sa e mbipopulluar është Amerika.

Lexo më shumë

Fotoja e parë me imazh të njeriut

Fotografia e Daguerres, e vitit 1838, është futur në historinë e fotografisë si fotografi e parë që shpalon pamjen e njeriut . Fotografia e parë që përmbanë pamje të njeriut, është pikërisht kjo që po e shihni më lartë. Këtë fotografi e realizoi Louis Daguerre, në vitin 1838 dhe sjellë …

Lexo më shumë

Nju Jorku më 1876 dhe sot

Katër momente në katër periudha të ndryshme kohore shpalojnë katër pamje krejtësisht të ndryshme të Nju Jorkut, SHBA. Ato janë regjistruar prej vitit 1876 dhe vazhdojnë të shihen edhe në të sotmen. Ja ndryshime e këtij metropoli përgjatë mbi 150 vjetëve. Ndërkohë pamja më poshtë shpalon si dukejt NY në …

Lexo më shumë