Ballina / Galeria (page 50)

Galeria

The Telegraph: Jo Bjeshkë të Nemura, po Bjeshkë të Bekuara

Mediumi britanik The Telegraph shkruan se Bjeshkët e Nemuna (Mallkuara) do të kishin emër më të qëlluar po të quheshin “të bekuara” . Mos lejoni që të ngatërroheni nga emri, shkruan kjo e përditshme. Për eksploruesit e maleve që pëlqejnë rrugët më të largëta, peizazhin mahnitës dhe mikpritjen ballkanase, kjo ecje tetë-ditore paraqitet …

Lexo më shumë

Nano – lulet e nanoteknologjisë

Pamjet janë të luleve skulpturë, që besoni janë më të vogla se grimcat e pluhurit dhe që mund ti shihni vetëm falë mikroskopëve elektronik. Lulet u punuan nga ekipi i shkencëtarëve të Univerzitetit të Harwardit në një mikro -vazë nga silikoni. “Lulet mund ti kultivoni duke i ‘ndërtuar’ nga shumë …

Lexo më shumë

Skulpturat më të njohura të botës

Këto janë disa nga skulpturat më të njohura në botë: 1. Zgjimi, Maryland 2. Këpucët në Danub, Budapest, Hungari 3. Muzeu i Franz Kafka’s, Prage, Çeki 4. Ekspanzioni,  New York, SHBA 5. Shpirti i Haida Gwaii, Washington D.C., ShBA 6. ShtÇekipia autobus, Ventura, Kaliforni 7. KalimtarÇekit anonim, Wroclaw, Poloni 8. Njeriu …

Lexo më shumë