Ballina / Galeria (page 5)

Galeria

Ura e frikshme prej çelqi

Ura

Kina në vitet e fundit është duke punuar intensivisht në hapjen e atraksioneve të reja turistike. Një prej tyre është dhe një urë e varur me bazament prej qelqi – që ofron një përpjetim përplot adrenalinë për turistët e guximshëm. Kjo urë transparente, e gjatë 300 metra, ndodhet në Pingjiang, …

Lexo më shumë

Tokio dikur e sot

Tokio i vitit 1945 ishte një qytet krejtësisht i shkatërruar gjatë Luftës së Dytë Botërore, mirëpo disa dekada më vonë, pamja e tij ishte krejt ndryshe. Qyteti është sërish qendër e madhe tregtare e ekonomike, e shquar për vullnetin e çeliktë të banorëve të tij në raport me punën dhe …

Lexo më shumë

Karnevalet e lashta evropiane

karneval evropian

Çdo vit në këtë periudhë banorët e dy fshatrave malorë në rajonin bask të Spanjës grumbullohen në një karnaval të veçantë. Bëhet fjalë për karnavalet më të lashta në Europë që praktikohen ende, ku njerëzit dalin në rrugë me maska të ndryshme dhe këmbora të mëdha, tingulli i të cilave …

Lexo më shumë

Karnevalet alternative të Evropës

Acireale, Sicily

InfoGlobi ju sjell disa nga karnevalet më të njohura evropiane. Dunkirk, France  25-27 Shkurt, ot-dunkerque.fr Piedmont, Italy  (26 Shkurt, storicocarnevaleivrea.it ) Basel, Switzerland (6-9 Mars,  lifeinbasel.com ) Eastern Bohemia, Czech Republic ( 25-28 February, hlinsko.cz ) Cádiz, Spain  (23 Shkurt- 5 Mars, cadizturismo.com ) Rumšiškės, Lithuania ( 26 Shkurt, lithuania.travel ) Acireale, Sicily  ( 18,19,23-28 February, carnevaleacireale.info ) La Palma, Canary Islands (24 Shkurt-5 Mars, santacruzdelapalma.es ) …

Lexo më shumë