Galeria

10 qytetet më të lira në botë

10 qytetet

Raporti të ardhura-shpenzime është i ndryshëm në shumë shtete të botës, madje ajo ndryshon edhe brenda qyteteve të të njëjtit shtet. The Economist Intelligence Unit ka publikuar raportin vjetor të kostos së jetesës për qytetet, popullsia e të cilave i kalon disa milionë. Por ndërsa tek qytetet me nivelin e …

Lexo më shumë

10 vendet që duhet t’i vizitoni

E ndërsa vera po afron, të gjithë fillojmë të mendojmë për pushimet. Nëse ende jeni të pavendosur dhe nuk e keni gjetur destinacionin e kësaj vere, më poshtë vjen një listë nga “Trip Advisor”, bazuar nga miliona komente të njerëzve nga e gjithë bota. Bali, Indonezi, zë vendin e parë, …

Lexo më shumë

Treni superluksoz i Japonisë. FOTO

treni

Kur projektuesit e Ferrarit vendosin të krijojnë një tren, ky është edhe rezultati mahnitës. I quajtur treni Shiki-Shima në Japoni ai nuk ofron vetëm shpejtësi, por edhe luksin për të realizuar një udhëtim treditor në lindje të Japonisë në luks të pashembullt. Ky tren ka 10 lokomotiva, në të cilat …

Lexo më shumë