fbpx

Galeria

20 mrekullitë sekrete të Ballkanit

Ballkani nuk strehon vetëm konflikte, megjithëse në Perëndim njihet më shumë si “fuçia e barutit”, natyra dhe dora e njeriut fsheh në gadishullin tonë bukuri përrallore. Shumë prej këtyre bukurive janë zbuluar, të tjera mbeten ende për t’u zbuluar e promovuar. BalkanInsight ka bërë renditjen e 20 zonave piktoreskte të …

Lexo më shumë

Spektakli me drita në Japoni

Ekspozitat spektakolare të dritave, që  kanë formë tunelesh hapen çdo vit në Japoni. Ato hapen gjatë stinës vjeshtës dhe mbyllen në pranverë. Sipas mediave botërore, ekspozitat e këtij lloji quhen “Iluminimi dimëror”. Të njejtat organizohen në kopshtin botanik Nabana no Sato, në ishullin Nagashima në Kuëana të Japonisë. Mijëra turistë …

Lexo më shumë

Oaza e mrrekullueshme e shkretëtirës

Pishina natyrale Hamilton gjendet në zemër të shkretëtirës në teksas në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, në afërsi të qytetit Austin. Pishina është formuar nga një burim natyror dhe është e rrethuar nga gurë gëlqeror. Në ditët e nxehta të verës ky oaz popullohet nga turistë të shumtë. Gjithashtu atje …

Lexo më shumë