Funksionet e celularëve që mund të ua lehtësojnë jetën

Smarphonët kanë arritur që të pushtojnë tregun dhe përditshmërinë tonë dhe disa prej opsioneve të celularëve na e bëjnë jetën më të lehtë.

Megjithatë ka disa nga ata që nuk i njohin funksionet e fshehura, të cilat përmirësojnë gjithçka dhe ne sot do i tregojmë ato.

Më poshtë do të bëjmë një përmbledhje të gjërave më të rëndësishme për t’ju treguar se po humbisni kohën kot nëse nuk akoma nuk i dini ato.

7.Tekst në mbrojtje të kyçjes.

Një opsion që mund të ju nëse humbni celularin dhe ju mund të vendosni që në ekranin e smartphone-it tuja të shfaqet një mesazh dhe udhëzues për këdo që e gjen atë. Thjesht duhet të hyni në “Settings” pastaj “Lock Screen/ security” dhe më një fund të shkruani tekstin që dëshironi ta vendosni në ekranin tuaj.

6.Kthimi i sigurisë.

Nëse nuk ju mjafton mënyra e mësipërme në ras t se u humbet smartphoni juaj, atëherë ka një opsion ende më të sofistikuar. Opsioni i njohur si “Cerberus” ju mundëson të aktivizoni kamerën dhe mikrofonin e smartphonit që të merrni fotografi fshehtazi nga hajduti që mban celularin tuaj. Me anë të këtij opsioni që e aktivizoni nga kompjuteri juaj gjithashtu mund të bllokoni programet dhe të fshini të dhënat tuaja në smarphone-in që ua kanë vjedhur.

5.Përdorimi si kamera sigurie

Ju mund të përdorni smarphonin tuaj si një element për sigurinë e shtëpisë dhe ka një aplikacion që e kthen atë në një kamerë sigurie për ambientin ku e vendosni. Por, ndryshe nga kamerat e sigurisë smarphoni realizon foto sa herë që diçka ndryshon/lëviz në ambient dhe e dërgon drejtpërdrejt tek adresa që ju vendosni.

4.Menuja magjike

Mund ta personalizoni celularin tuaj që të kthehet në një ekip optimal dhe për këtë duhet të hyni tek “Development menu”. Shkruani tek “Settings”, “About the device” dhe shtypni 7 herë numrin e kompilimit, pas kësaj do të shihni shumë opsione që nuk i keni imagjinuar kurrë.

3.Nivelimi i ndërtimeve dhe objekteve në shtëpi

Smartphonët kanë një sërë funksionesh, të tilla si një accelerometer dhe një xhiroskop , me këtë ju mund të masni nivelimin e shtëpisë apo çdo lloj ambienti tjetër.

2.Statistikat e ngjashme

Shumë herë ne nuk e vëmë re shkallën e varësisë që kemi me celularin dhe veçanërisht me rrjetet sociale që vizitojmë, kështu që mund të instaloni një aplikacion Android të quajtur ‘Instant’ që mund t’ju japë të dhënat e sakta se sa kohë kaloni në çdo program të smartphone-it tuaj.

1.Modeli makronomik

Ruajeni baterinë dhe sytë, për këtë ju duhet të hyni në menynë magjike që ju kemi treguar tek 4-ra dhe kërkoni opsionin e “simulimit të anomalive” , atëherë ju mund të bëni ndryshimet në rezolucionin e dëshiruar për sytë tuaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.