Francë: Do mbyllen xhamitë ku predikohet dhunë

I ftuar në televizionin “France 2”, ministri i Brendshëm i Francës, Bernard Cazeneuve, ka pohuar se ka filluar nismat për mbylljen e disa xhamive ku persona predikojnë dhe bëjnë thirrje për dhunë.

“Nuk e shikoj gjendjen e jashtëzakonshme vetëm si luftë për të sulmuar predikuesit e urrejtjes, por gjendja e jashtëzakonshme duhet të na lejojë të jemi më të shpejtë”, vuri në dukej ai.

Të paktën 132 persona humbën jetën në sulmet e së premtes mbrëma në kryeqytetin francez, sulme të cilët u morën përsipër nga militantët e Shtetit Islamik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.