aromate, paris, prishtine

Franca shpall gjendjen e jashtëzakonshme, mbyll kufirin

Franca ka deklaruar gjendjen e jashtëzakonshme dhe ka mbyllur kufinjtë, ndërkohë që identifikimi dhe gjetja e viktimave të katër sulmeve të njëpasnjëshme ndaj popullatës civile në Paris, si dhe përpjekja për lirimin e pengjeve po vazhdojnë ende.

Ushtria është nxjerr në rrugë për të ndihmuar foecat e rendit në rivendosjen e sigurisë.

Krahas shpërthimeve besohet se të paktën 6 persona të armatosur janë përfshirë në sulmet e së premtes mbrëma, sulme këto që kanë ndodhur thuaja se njëkohësisht në lokacione të ndryshme dhe të frekuentuara me numër të madh të njerëzve, kryesisht të moshës së re. Një nga sulmet ndodhi afër stadiumit në kohën kur po luhej ndeshja mes Gjermanisë dhe Francës, në sallën e një koncerti dhe në disa restorane. /infoglobi/e

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.