Ballina / Galeria / Fotografi Yuyan sjell pamje të fisit që jeton nga balenat

Fotografi Yuyan sjell pamje të fisit që jeton nga balenat

Kiliii Yuyan është vend të ndryshme dhe qëndron aty për një kohë të gjatë me fise të ndryshme, për të parë nga afër kulturat e atyre.

Herën e fundit ai kaloi kohë me Inupiat, një komunitet indigjen nga Veriu i Slope Alaska, ku stili i jetesës dhe kultura e të tyre varet nga korrja e gjitarëve detarë, shkruan BBC..

Sipas fotografit, anëtarët e komunitetit lejohen të kapin një numër të kufizuar të balenave në vit nga popullatat e qëndrueshme.

Komuniteti Inupiat ka një jetë të pasur shpirtërore që përqendrohet rreth dhuratës së balenës në komunitet.

Kampi i këtij komuniteti është i ngritur në akullin detar dhe përball balenave.

 


@Fluidi

Provo po ashtu

geo magazine shqiperia

“Geo magazine” (1988): Shqipëria, vendi më i çuditshëm i Evropës

Në periudhën time universitare në Francë, një koleg student, nga që e dinte se jam …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.