Ballina / Galeria / FOTO misterioze nga Nan Madol , Atlantis ka ekzistuar
ishulli_infoglobi

FOTO misterioze nga Nan Madol , Atlantis ka ekzistuar

Pamjet e reja të një qyteti të lashtë në mes të Oqeanit Paqësor kanë ndezur teoritë se ishulli imagjinar  Atlantis mund të jetë i vërtetë, raporton “Daily Mail”.

Avancimet teknologjike kanë bërë që arkeologët të mund të eksplorojnë plotësisht qytetin e shkatërruar të Nan Madolit dhe mrekullitë e tij strukturore.

Theksojmë se Nan Madol ishte kryeqyteti i popullit misterioz Saudeleur deri në vitin 1628 dhe ende konsiderohet një mrekulli inxhinierike.

Episodi më i fundit i një dokumentari në “ Science Channel” zbuloi mazhe të reja ajrore të vendit, i cili ishte ndërtuar në majë të një lagune.

Ndërsa qyteti është i ndarë nga kanalet baticore dhe mbrohet nga oqeani, Nan Madol shpesh konsiderohet “Venecia e Paqësorit”.

Mark McCoy, i cili shkencëtari që udhëhoqi ekipin e studiuesve, shprehet Nan Madol përfaqëson historinë e ishullit të Paqësorit dhe und të jetë në fakt ishulli i Atlantis.

Për mua, Nan Madol ishte dikur një kryeqytet. Ishte selia e pushtetit politik, qendra e ritualeve më të rëndësishme fetare”, shpreht ai.

5

6

7

@Fluidi

Provo po ashtu

shpella kine

Kjo shpellë është sa 22 fusha futbolli dhe sa 4 piramida të Gizës

Një vizitë në një nga shpellat më të mëdha në botë mund të duket si …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.