Fondi i Pasurisë së Turqisë bleu 10 për qind të aksioneve të BERZH-it

Fondi i Pasurisë së Turqisë (FPT) ka blerë një pjesë prej 10 për qind të aksioneve të Bankës Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) në tregun e aksioneve standarde të vendit.

Pjesa e fondit në bursën e Stambollit u rrit në 90,60 për qind, thuhet në njoftimin me shkrim të FPT-së.

“Ne vazhdojmë të besojmë në të ardhmen e kompanisë si një udhëheqës potencial rajonal brenda planit tonë strategjik për projektin e Qendrës Financiare të Stambollit”, tha drejtori menaxhues i FPT-së, Zafer Sönmez.

Fondi, i themeluar në vitin 2016, zotëron një pjesë të aksioneve të disa ndërmarrjeve turke, siç janë kompania ajrore Turkish Airlines, gjigandi i telekomunikacionit Turk Telekom, huazuesit e shtetit Ziraat Bankasi dhe Halkbank, ndërmarrja e naftës Turkish Petroleum, si dhe tregun e aksioneve bursa e Stambollit.

Nga ana tjetër, BERZH përmes një deklarate tha se mbetet e angazhuar për të mbështetur më tej zhvillimin e kapitalit të tregjeve turke.

Banka ka qenë aksionare në shkëmbimin e vetëm të Turqisë që nga dhjetori 2015.

“Në bazë të strategjisë së saj të re pesë-vjeçare të vendit për Turqinë, të miratuar nga bordi i drejtorëve të Bankës në fillim të këtij viti, BERZH do të vazhdojë që përmes investimeve, këshillave dhe politikës të mbështes një mjedis mundësues për produktet financiare të monedhës vendase dhe thellimin e tregjeve të kapitalit lokal”, tha banka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.