finlande lumturia

Finlandezët, populli më i lumtur në botë

Finlandezët janë populli më i lumtur në botë, tregon një hulumtim i Kombeve tw Bashkuara i kryer në 156 shtete.

Norgjeva, e cila vitin e kaluar ka qenë e para tani është në vendin e dytë, ndërsa në mesin e 10 vendeve më të lumtura në botë bëjnë pjesë edhe Danimarka, Islanda, Zvicra, Holanda, Kanada, Zelanada e Re, Suedia dhe Australia.

Nga fuqitë e mëdha, SHBA zë vendin e 18-të, Britania e Madhe të 19-tin, Rusia 59 dhe Kina 86.

Në mesin e vendeve të rajonit, Kosova zë vendin e 66-të, Serbia 79, Mali i Zi 81, Kroacia 82, Bosnja 93.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.