studentet, protesta

Filloi përleshja mes studentëve e policisë

Protesta e studentëve dhe e shoqërisë civile ka filluar mu në kohën e paralajmëruar, por as dhjetë minuta pas grumbullimit të protestuesve para Rektoratit të Universitetit “Hasan Prishtina” ,  filloi përleshja mes protestuesve dhe pjesëtarëve të policisë.

Gazetari i Info Globit nga vendi i ngjarjes raporton se deri tek përleshja erdhi kur protestuesit kërkuan nga pjesëtarët e Policisë së Kosovës të largohen nga oborri i Rektoratit të UP_së, gjë që këta e konsiderojnë të paligjshme. Pas kësaj kërkese, pjesëtarët e sigurisë filluan të përdorin sprej apo gaz helmues.

Pak para fillimit të protestës ku studentët dhe shoqëria civile kërkojnë shkarkimin e menjëhershëm të Rektorit, Kuvendi i seancës ka mbajtur seancën ku u debatuar për gjendjen në UP.

Kuvendi i Kosovës mori vendim që senacën e ardhshme të sillet një rekomandim i përbashkët i Koalicionit Qeverisës dhe Opozitës dhe të votohet.

Në rast se Koalicioni Qeverisës dhe Opozita nuk bien dakord, atëherë ka mundësi që të shkohet me votime të rekomandimeve një nga një./infoGlobi

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.