Bitbond

Fillimi i revolucionit Bitcoin në Gjermani

Banka gjermane “Bitbond” ka vendosur të fillojë përdorimin e Bitcoin për huadhënien ndërkombëtare. Ky shërbim u lejon sipërmarrësve të huazojnë deri në 50,000 euro.
Sipas statistikave, kjo bankë deri më tani ka marrë hua më shumë se 10 milionë dollarë në bazë të këtij sistemi.
“Bitbond” ka nisur në vitin 2013 dhe në Gjermani është regjistruar si një institucion financiar në vitin 2016. Kjo bankë tani përdor këtë monedhë në mënyrë që të lehtësojë zbatimin e transferimit ndërkombëtar të parave. Paratë e huazuara për klientët u dërgohen atyre me ndihmën e Bitkoin-it, në mënyrë që ato të shndërrohen në monedhën e atij vendi që nga momenti i dërgimit të tyre.
Përdorimi i monedhës lejon transferimin më të shpejtë dhe më të lirë të parave sesa metodat e tjera të përdorura nga bankat e tjera. Aktualisht, shumica e bankave mbështetin rrjetin “SWIFT” për një transaksion më të lehtë ndërkombëtar, por ky sistem ka disa mangësi.
Konsumatorët janë të detyruar të paguajnë një tarifë për çdo transaksion dhe rrjeti nuk lejon transferimin e parave, por vetëm komunikimin e sigurt midis bankave.
Gjatë nisjes, “SWIFT” futi një revolucion në kodet e këtij rrjeti që i bëri transaksionet shumë më të shpejta.
Me teknologjinë bllokuese, ekziston një premtim se procesi do të jetë edhe më i shpejtë. Në fakt, protokolli i transaksionit “Ripple”, i cili është i lidhur me kripto-monedhën e tretë më të madhe, është zhvilluar si një alternativë ndaj shërbimit “SWIFT”.
Transaksionet me kripto-monedhat realizohen në pak sekonda dhe pa shumë kompensim, ekziston vetëm një ndërmjetës që duhet të paguhet, dhe këta janë “minatorët” që konfirmojnë transaksionin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.