Ballina / Galeria / Fermeri u fut brenda dhe mbeti i habitur kur zbuloi këtë shpellë (Foto/Video)
shpella

Fermeri u fut brenda dhe mbeti i habitur kur zbuloi këtë shpellë (Foto/Video)

E gjerë mbi 150 metra dhe e lartë mbi 200 metra apo sa një ndërtesë 40 katëshe, llogaritet të jetë shpella më e madhe në botë e cila gjendet në Vietnam dhe quhet Hang Son Doong.

Shpella gjigante është e vendosur në parkun nacional Phon Nha-Ke Bang, 500 kilometra në jug të Vietnamit.

Son Goong ishte krijuar 5 milionë vite më parë, ndërsa ky thesar i fshehur është zbuluar afro 20 vite më parë edhe atë krejt rastësisht.

Një fermer i kësaj zonë e kishte zbuluar derisa po shëtiste dhe mori guximin që të futet brenda saj në prill të vitit 1991, por në vitin 2009 një grup ekspertësh britanikë eksploruan zonën dhe e shpjeguan në detaje bukuritë natyrore që i ka kjo shpellë.

Ai kishte vërejtur një vrimë në një shkëmb, dhe kur arriti të fut duart brenda u shokuar nga ajo çfarë pa brenda saj.

Llogaritet kjo shpellë është e gjatë plotë 139 kilometra, dhe brenda saj gjenden liqene, plazhe dhe lumenj.

Check Also

Rastësitë

Rastësitë më të mëdha në botë, që habitën njerëzit

Jeta nganjëherë na sjellë befasi të çuditshme të cilat janë pothuajse të pamundura për t’u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *