Fenomene natyrore: Skuqen qiejt e Indonezisë

Qiejt e kësaj province të Indonezisë u bënë të kuqe këtë fundjavë, falë zjarreve të pyjeve të cilat kanë dëmtuar një pjesë të vendit.

Një banor në provincën Xhambi, i cili kapi qiellin me ngjyrë të kuqe, tha se ajri bën të të djegin sytë dhe fyti.

Çdo vit, zjarret në Indonezi krijojnë një re tymi që mbështjell të gjithë ajonin e Azisë Juglindore.

Një ekspert meteorologjie tha prë BBC se qiejt e pazakontë shkaktohen nga një dukuri e njohur si përhapja “Rajlej.

Skuqen qiejt e Indonezisë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.