fbpx
familja, studimi, gjermania

Fëmijët a i bëjnë të lumtur prindërit?

Hulumtimet e reja nga shkencëtarët gjermanë kanë treguar

Gjermanët kanë analizuar të dhënat e mbi 55,000 njerëzve për mirëqenien e tyre emocionale dhe kanë zbuluar se lumturia është më e zakonshme mes personave mbi moshën 50 vjeç të cilët kanë fëmijë të pavarur, shkruan Telegrafi.

Hulumtimet e reja nga shkencëtarët gjermanë kanë treguar se fëmijët vërtet se i bëjnë prindërit e tyre të lumtur, por vetëm pasi të jenë rritur dhe të jenë shpërngulur nga shtëpia.

Më hollësisht, personat e tillë janë më pak të prirë të vuajnë nga depresioni dhe kanë më shumë stabilitet financiar.

Studimi ka zbuluar se arsyeja se përse prindërit që kanë fëmijë të cilët varen nga ta janë më pak të lumtur, është për shkak të gjumit të reduktuar, parave dhe kohës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.