Fazat në të cilat kalon marketingu

U.C. Mathur i cili është profesori i studimeve të menaxhimit në Universiteti Amity Noida dhe më parë ishte CEO i World Digital, CEO i Modi Telecom dhe Escorts Telecom na e tregon fazat në të cilat kalon marketingu.

Marketingu në ditët e sotme për bizneset është shume i rëndësishem duke pasur parasysh trendin e shitjes dhe reklamimit online. Për të qenë sa më efektive marketing se si e bëjn bizneset duhet të këshillohemi nga njerëzit profesionist.

Shkruan : Phd.Candidate Elmedina Bajgora

Për të pasur më të lehtë të dimë se cilin nga fazat e marketigut jemi duke përdorur dhe se cila është faza qe duhet të përdorim duhet të dimë që sipas U.C. Mathur i cili është profesor i studimeve të menaxhimit në Universiteti Amity Noida dhe më parë ishte CEO i World Digital, CEO i Modi Telecom dhe Escorts Telecom na e tregon fazat në të cilat kalon marketingu.

Sipas tij marketingu kalon në fazat e mëposhtme:

1. Marketingu i bazuar në mundësi: Merret me gjenerimin e idesë nga sipërmarrësi i cili beson se një produkt i veçantë do të shesë në një treg të caktuar. Ai shkon për prodhimin e produktit dhe më pas shitjen e tij. Shumica e gjigandëve të bizneseve në të gjithë botën filluan në këtë mënyrë.

2. Marketingu i strukturuar i bazuar në formula: Ndërsa kompanitë arrijnë sukses ata planifikojnë të ecin përpara duke rritur gamën e produkteve të tyre, fushat e marketingut përmes ushtrimeve të planifikuara mirë. Në këtë kohë konkurrenca e bën paraqitjen e saj dhe kompanitë duhet të fillojnë teknikat agresive të shitjes, planet e reklamimit dhe promovimit për të luftuar të njëjtën gjë.

3. Marketingu i përqendruar tek klientët: Në shekullin e kaluar kompanitë u ngecën në mashtrimet e tyre të injorancës së tregut. Sot, kompanitë që investojnë në njohuritë e tregut, të gatshëm për të qenë në anën e klientit në mënyrë të vazhdueshme për të marrë një ndjenjë të asaj që dëshiron me të vërtetë klienti ka më shumë të ngjarë të mbijetojnë nga sulmi në rritje i forcave konkurruese.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.