Ballina / BOTA / Fatura e BREXIT do t’i tejkalojë 39 miliardë sterlina
brexit

Fatura e BREXIT do t’i tejkalojë 39 miliardë sterlina

Kostoja e projektligjit për braktisjen e BE për Britaninë e Madhe mund të jetë miliarda dollarë më i lartë se shifra 35-39 miliardë pound e paraqitur nga Theresa May, sipas një raporti të mbikëqyrësit të shpenzimeve, Whitehallit.

Zyra Kombëtare e Auditimit (NAO) ka paralajmëruar se Britania e Madhe mund të paguajë një shtesë prej 3 miliardë dollarë më shumë në kontributet buxhetore, si dhe një shtesë prej 2.9 miliardë euro për Fondin Evropian të Zhvillimit.

Auditorët kanë arritur në përfundimin se vlerësimi i Thesarit përfshin 7.2 miliardë dollarë fatura të cilat do të shkojnë direkt në sektorin privat dhe jo në llogaritë e qeverisë.

Gjetjet do të zemërojnë deputetët euroskeptik të Tory, të cilët më parë kanë pyetur nëse qeveria duhet të paguajë vlerësimin më të ulët prej 35 miliardë poundësh.

Philip Hammond, kancelari, do të merret në pyetje lidhur me konkluzionet e ZKA-së, të mërkurën e ardhshme, kur ai të paraqitet para komisionit të Thesarit.

Provo po ashtu

Didi Taihuttu, bitcoin, netherland

E gjithë familja e ‘Bitcoin’ në turne botëror

Didi dhe Romaine deklarojnë se kanë shitur gjithçka zotëronin dy vjet më parë, përfshirë shtëpinë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.