fbpx
saimir tahiri 2

Fatmir Xhafaj në mbrojtje të Tahirajt

Ministri i Brendshëm, Fatmir Xhafaj deklaroi se segmente të caktuara të prokurorisë po përdoren politikisht kur u pyet për çështjen “Habilaj”.

“Jemi në një moment ku segmentë të caktuar të prokurorisë po përdoren politikisht në një situatë të nxehtë politike. Nëse prokuroria ka prova të tjera, le të presim. Precedentë të tillë janë të rrezikshëm për drejtësinë dhe jetën parlamentare”, deklaroi Xhafaj.

“Kam frikë se mos ndodh ajo që ndodhi në Vlorë, ku prokurori para se të merrte provat në vendngjarje, mendoi si të përdorej”, shtoi Xhafaj.

Menjëherë ka reaguar kryeprokurori Adriatik Llalla, i cili ka thënë se “nëse ministri Xhafaj nuk i ka të qarta ndryshimet ligjore, është problem i tij”.

“Po ndjekim me vëmendje çështjet e kriminalitetit të shpërndara në shumë qytete. Detyra jonë është që të hetojmë të gjitha rastet e kriminalitetit”, shtoi Llalla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.