Ballina / PSIKOLOGJI / Fakte për njerëzit që u pëlqen vetmia
vetmia

Fakte për njerëzit që u pëlqen vetmia

Në shoqëri gjithmonë tërheqin vëmendje ata që rrinë vetëm apo kanë pak miq.

Shpesh herë gabimisht besohet se këta njerëz nuk janë të lumtur. Mirëpo, në realitet ata asnjëherë nuk ndjehen të vetmuar.

Më poshtë tri tipare që i cilësojnë njerëzit që u pëlqen vetmia.

Kureshtja

Edhe pse vetmitarëve u pëlqen që t’i mbajnë gjërat për vete, kjo nuk nënkupton që janë të rezervuar apo të turpshëm. Në fakt këta janë njerëzit e parë që kërkojnë përvoja të reja. Thjesht kanë nevojë që t’i mbledhin mendimet para se të merren me të tjerët.

Toleranca

Njerëzit që e vlerësojnë vetminë, e dinë që askush nuk është i përkryer. E kuptojnë se çdo kush ka të meta, mirëpo ata duhet të punojnë me të metat e tyre. Për këtë arsye, ata nuk frustrohen, por e pranojnë botën ashtu siç është.

Empatia

Vetmitarët janë të aftë për simpati dhe dhembshuri. Ata që nuk janë të frikësuar nga vetmia, dinë si të përballojnë çdo fatkeqësi.

Provo po ashtu

Përdorimi i paisjeve mbi 2 orë në ditë i bën fëmijët impulsiv

9-11 orë gjumë dhe jo më shumë se 2 orë në ditë para ekraneve janë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.