fbpx
kepucet me take

Fakte për këpucët me take

Femrat përdorin pa masë këpucët me taka, por ka disa fakte që as vet ato nuk ia kanë idenë. Adhurojnë këpucët Loubotini, por nuk e dinë se përse sholla e tyre është e kuqe.

Ne ju ftojmë të lexoni më poshtë disa gjëra të reja. – Meshkujt ishin të parët që përdorën këpucët me taka në shekullin XX. Bëhet fjalë për kalorësit, të cilët ishin të detyruar të mbanin çizme me pak takë në ushtri.

– Këpucët në formë platforme u përdorën për herë të parë nga aktorët grekë në lashtësi, për të treguar statusin shoqëror.

– Atletet (Sneakers), morën këtë emër pasi goma që ndodhet në thembrën e tyre nuk bën zhurmë. – Sholla e kuqe tek këpucët Loubotini u frymëzua nga një vizatim i Andy Warhol në vitin 1993.

-Në shumë raste, rroga përcakton edhe llojin e këpucëve që ju vishni në punë.

– Femrat kanë më shumë varësi ndaj këpucëve dhe janë më shumë të fiksuara pas tyre, se sa pas ndjekjes së modës së veshjeve.

– Ikona Audrey Hepburn kishte aftësinë që ti bënte edhe këpucët e meshkujve të dukeshin si femrash, nëpërmjet kombinimit të mirë të tyre me veshjet.

– Salvatore Ferragamo krijoi për herë të parë këpucët me takë ortopedike, kur Italia vuante nga mungesa e tregtisë me vendet e tjera në vitin 1940.

– Banorët në Havana përdorin thuajse të gjithë sandalet japoneze.

– Edhe pse është thuajse e pamundur të gjeni foto të tij në internet, Jeffrey Campbell është një person dhe ekziston vërtetë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.