Ballina / TEKNOLOGJI / Facebook mbylli 559 faqe dhe 251 profile
facebook

Facebook mbylli 559 faqe dhe 251 profile

Facebook njoftoi të enjten mbylljen e 559 faqeve dhe 251 profileve që nuk kanë respektuar rregullat e tij kundër spam, përfshirë ”kompanitë e reklamave” duke pretenduar se janë forume të debateve politike.

Ky njoftim vjen ndërsa rrjeti social po përpiqet të frenojë në mënyrë që platforma e tij të mund të përdoret për të përhapur dezinformimin dhe përçarjen me afrimin e zgjedhjeve amerikane të mesmandatit në nëntor.

”Facebook mbylli faqe dhe profile të përfshira pasi kanë shkelur në mënyrë të përsëritur kushtet e përdorimit kundër spam dhe grupe të koordinuara mashtrimi”, shkruan kreu i sigurisë kibernetike të FB, Nathaniel Gleicher dhe përgjegjësi i produktit Oscar Rodriguez, në një postim të blogut.

”Shumë përdornin profile të rreme apo disa profile me të njëjtin emër dhe postonin sasi të madhe me përmbajtje nëpërmjet një rrjeti të grupeve dhe faqeve për të orientuar trafikun drejt faqeve të tyre.

Provo po ashtu

google pixel 4

Google Pixel 4 do të kontrollohet pa e prekur ekranin

Google ka konfirmuar një nga thashethemet më të mëdha rreth Pixel 4 të ardhshëm, duke …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.