fbpx
aeroporti i parë dayton ohio

A është ky aeroporti i parë?

Kjo pamje e një godine të braktisur në fakt ishte hapësira e parë që inspiroi më pas ndërtimin e aeroporteve botërore.

Ky aeroport njihet si i pari në botë dhe ndodhet në veri të Daytonit në Ohio.

Ndërmjet viteve 1904 dhe 1916, prej këtu kanë fluturuar aeroplanët e parë dhe janë testuar rrotullimet e tyre në ajër. Po këtu është krijuar edhe shkolla e parë e aviacionit.

Kështu pohon personi që përkujdeset për hapësirën e cilat sot është një park nacional në SHBA, e që njihet si Robert Petersen.

Mirëpo, pohimet e tij i përgenjeshtrohen nga zyrtarët e Muzeut të Shkencave dhe të Teknologjisë.

Deborah Douglas thotë se ky nuk është aeroport sepse aeroporti nënkupton nisjen dhe arritjen e aeroplanëve në këtë hapësirë, e këtu janë bërë vetëm testimet.

Sidoqoftë, në këtë hapësirë ka pasur fluturime qysh në vitin 1909, thotë Chelsea Doorman, koordinatore e programit pranë parkut të aviacionit në Ohio. /infoGLOBI/v.b.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.